A Marly Skin® Bőrvédő hab
Mi a Marly Skin®?
A Marly Skin® egy hab formájában adagolható bőrvédő szer, amely három perces felszívodás után kétdimenziós védőréteget képez a bőrön.
A láthatatlan réteg négy órán keresztül aktív védelmet nyújt a környezet felületi károsító (maró, színező, irritáló, fertőző) hatása és a vegyi anyagok beszívódása ellen. A Marly Skin az egyetlen bőrvédő termék, amely sérült, irritált bőrön is használható, elősegíti a bőr saját öngyógyító rendszerének működését.
A Marly Skin® összetétele: sztearát, propilénglikol, glicerin, szorbit, dimetilpolisziloxán, illatanyag, probánbután hajtógáz.
A 100 milliliteres Marly Skin bőrvédő hab 150 használatra elegendő, így 75 napon keresztül szolgálja bőre védelmét.
Ápol és hidratál - Összetételének köszönhetően a Marly Skin az egyetlen bőrvédő termék, amely sérült és irritált bőrfelületen is alkalmazható.
A Marly Skin nem tartalmaz az egészségre vagy a környezetre káros összetevőt, és nem kopik le. Élelmiszer feldolgozáshoz is alkalmazható.
Mire jó a Marly Skin®?
Megoldja a hagyományos bőrvédelem problémáit. Fedőkrémek és intenzív védőkrémek helyett, illetve kesztyű és pelenka használata mellett nyújt a hagyományosnál nagyobb védelmet. A Marly Skin® 4 órán át tartó védelmet nyújt a kémiai és biológiai veszélyforrások ellen:
lúgok és savak
szerves oldószerek
száraz, poros szernnyeződések
tisztító és fertőtlenítő szerek
kenőanyagok, zsírok és olajok
vizes és olajos emulziók
testváladékok, vér, vizelet, széklet
természetes színezőanyagok
nedves, zsíros szennyeződések
mérgező anyagok
üzemanyagok és kőolajszármazékok
Prof. Dr. C. Führer egyetemi tanár véleménye
A Marly Skin új dimenziókat nyitott a bőrvédelemben. A tárolást és adagolást megkönnítő hab formulán felül fő újdonsága az összetételében rejlik.
A Marly Skin® receptjének specifikus összetételében egyedülálló, hogy a hidrofób és hidrofil összetevők egy emulzoid kétfázisos rendszert építenek fel, vagyis a hab kétfázisú rendszerként a bőrön vékony rétegben kiépít egy kétdimenziós hálózatot. Az egyes alkotóelemeknek a bőr egyes elemeihez való affinitása szerint, mint egy kromatogramban, ismét elválnak egymástól, anélkül hogy ennek során a bőr mélyebb rétegeibe behatolnának. Így a hidrofil komponensek, vagyis a propilén-glikol, a glicerol és a szorbitol a keratinhoz adszorptív módon kötődnek, míg a dimetil-polisziloxánt a lipofil régiók veszik fel úgy, hogy a zsírsavak a bőr felszínén újra és újra koncentrálódnak. Ismeretes, hogy a magasabb zsírsavakat, mint a sztearinsav, előszeretettel alkalmazzák a bőrfelszín nedvesedés elleni védelmére. A nedvesedésre az ún. nedvesedési szög (Benetzungswinkel) jellemző. Itt a nagy nedvesedési szög csekély nedvesíthetőségnek, a kis nedvesedési szög pedig jó nedvesíthetőségnek felel meg. A megfelelően kis nedvesedési szög által lehetővé válik, hogy a finom, apró szemű szita vízhatlan legyen. A zsírsavak által képzett finom szemű, hálószerű kristály-képződmény gyakorlatilag egy kis nedvesedési szögű szitát képez, hogy a víz és a bőr közvetlen érintkezését megakadályozza.
Minden más tekintetben a bőr a szitaszemek között változatlan marad, és így a környezettel történő gázcsere akadálytalanul folytatódhat tovább. Vagyis a perspiratio insensibilis nem ütközik akadályba, nem keletkezik hőduzzanat, és a hab előírt módon való vékony felvitele által nem változik meg a jó fogás, a kéz csúszásmentessége. A bőr érzülete a Stratum corneum-ba behatoló alkotórészek révén kellemesnek mondható.
(részlet Prof. Dr. C. Führer, braunschweigi egyetemi tanár leírásából)
Felhasználási területek
Orvosok, fogorvosok, állatorvosok, ápoló személyzet kesztyűvel, vagy anélkül történő használatra a rendelőben, kórházban. Meggátolja a testnedvekkel, vérrel való érintkezést, gyógyítja az állandó kesztyűviselet által kiváltott dermatitiszt. |
Személyi szolgáltatók (fodrász, kozmetikus, pedikűrös) elkerülhetik a vegyszerekkel, festékanyagokkal való közvetlen érintkezést. |
Szennyezett munkakörnyezetben (raktár, műhely, építkezés, stb) dolgozók, kertészek, fizikai munkaerő esetében a Marly Skin megakadályozza a szennyeződések és szagok bőrbe ivódását. |
Élelmiszer-feldolgozás közben távol tartja a baktériumokat (nyers hús), a kellemetlen szagokat (hal), és megóv az elszíneződéstől (burgonya, cékla). |